Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2014

Nobody Ever Cared

A woman sat forlornly in the train. Nobody sat on her right seat. Neither the left. She took up one and a half seat. Nobody was looking at her anyway. Nobody cared.             She looked like she shed tears before she hopped on the train. Her chubby face turned red. Her eye bags swelled. But nobody saw it. Nobody cared.             She took out her hand phone. She was seen reading a text. Then, she cried again. Her tears dropped on the floor of the train as she covered her face with her hands. The coach she boarded was half full. No one noticed her crying. Nobody cared.             She calmed herself down. She was able to put herself together. The woman looked out of the window. Her mind was running wild. She thought that she could not face it anymore. She had had enough. She was tired of people ignoring her. She was frustrated of people despising her. She hated that no one ever showed concern. Nobody cared.             The train stopped at the fifth station, the woman walked out. Nobody…

Kuala Lumpur Writers & Readers Festival

Imej
Atau nama glemer-nya; KOLUMPO KITA PUNYA.

Di event KOLUMPO KITA PUNYA INI kami menjemput korang datang ke sesi bersama penulis Evasion iaitu Farah K. Novel ini merupakan novel Inggeris sulung terbitan kami.

Malah, jangan lupa juga dengan aktiviti TerfaktabTour kami di UIA Kuantan pada hari yang sama kelak. Info menegnai kedatangan kami ke tempat korang ada pada gambar di bawah Update; 29 Oktober Terfaktab Tour akan berada di UiTM Puncak Alam.
Amacam korang? Jumpa di sana dan marilah kita membeli buku sampai lebam!

Confession #50

Imej
Tanpa aku sedar, beberapa bulan yang lepas, sebenarnya aku banyak menyaksikan hubungan yang terputus dan manusia berpisah. Mereka jadi resah. Mereka jadi gundah. Tidur tak lena, nak makan pun tiada selera katanya. Bila aku suruh menghadap Tuhan semula untuk berbicara tentang hati yang luka, mereka kata mana mungkin akan lenyap rasa sengsara. Tak akan mungkin mereka boleh bangun dan berdiri gagah semula.
Bila terlalu lama berada dalam empat penjuru kesedihan, mereka yang bersedih mula mahu menyebarkan rasa pedih. A wise man once said to me, that is because victims like to victimized. Rasakan! Rasakan kamu semua sedih yang aku rasa! Baru lah adil, barulah mungkin hati mereka yang terputus kasih tidak akan rasa tersisih.
Aku sedar yang mungkin kata-kata yang aku cakapkan hanya sekadar menjadi omelan yang terbang di awangan. Lantas aku putuskan tali penyelamat. Aku biarkan saja, biarlah sekali-sekala mereka tahu erti dunia. Ya, the world is unfair. Ya, dunia memang kejam. Tapi percayalah…

Unconditional Love

Imej
"Antara keluarga dan pasangan, mana satu yang kau rasa unconditional love?"

Susahnya soalan ni level malaikat Tanya kau patut masuk syurga ke neraka. Berbelit saraf nak fikir.

Boleh jadi keluarga.

Sebab macam mana buruk pun kau, jahat pun kau, diorang tetap akan terima kau apa adanya kau diciptakan. Harini kau mungkin bergaduh serupa nak kiamat, berpatah arang, tak kenal darah daging. Lambat laun, entah kadang tanpa kata maaf secara zahir, semua akan kembali normal. Pergilah sejauh hujung dunia sana pun, kau dan dia masih berkongsi sesuatu. Darah dalam badan kau adalah zarah yang sama mengalir dalam diorang. Pernah satu kawan aku kata ke aku,

'I takkan tinggalkan family I no matter what sebab masa I jatuh dulu, kawan tinggalkan I, gf hilang, I balik kat family, diorang yang support I sampai I bangun balik. And today, here I am.’

Kadang kita tak perasan yang kau sayang ke keluarga, sampailah ada orang usik family kau. Rasa nak terajang kat kepala. Padahal kau kutuk diorang…