Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2013

Hey Ho!

Imej
Lama jugak tak update perkembangan terbaru Terfaktab ni. Balik-balik kat Twitter, Facebook dan Instagram. Yang kat blog ni dah berhabuk tak update. Baiklah baiklah, kami minta maaf. Masing-masing bizi dengan kerja. Yang si Aqram sibuk ke hulu ke hilir berdagang. Yang si Reeney sibuk jaga menguruskan apa binatang semua tu. Yang si Leplep sibuk jaga hati makwe-makwe. Yang lain-lain semua tengah sibuk buat yang terbaik untuk Kitab Terfaktab 4. 
Wait, kitab terfaktab 4? Omaigod dah start rupa-rupanya Kitab Terfaktab ini. Bakal menemui korang pada Disember. Jangka pada Pesta Buku 1Malaysia kat PWTC nanti. 11-15 Disember. Engko semua get ready lah. Selepas kita dah ada Kitab Terfaktab Definisi Cinta Infiniti, Kitab Terfaktab Nakal Tapi Halal dan Kitab Terfaktab Sarkastik Cinta, selepas ini apa pula tajuk dia engko hagak-hagak?
Apa-apa pun kami semua memang tengah brainstorm nak pilih tajuk, nak pilih cover, pilih artikel dan editing lagi. Cuma yang pasti, kali ini Kitab Terfaktab menampilk…

Perkara Yang Benar Mengenai Cinta. Kemungkinan.

Lambat-laun semua orang akan tahu bahawasanya cinta itu memerlukan dan diperlukan oleh semua manusia di muka bumi hatta dia paderi atau sami sekalipun. Tapi, adakah semua orang benar-benar perlukan cinta pada masa yang tidak tepat dan tempat yang salah? Nope. Kita semua perlukan cinta itu pada waktu yang sesuai dan tempat yang betul seperti bila kamu rasa 'nak bermanja' tapi tersekat dengan peraturan 'couple itu haram', lalu kamu bentang sejadah merayu diberi cinta azali oleh Tuhan tanpa ada usaha fizikal. Entah mengapa bagi aku cara ini kurang logik. Doa saja tidak berguna jika tiada usaha yang real bukan? Padahal boleh saja kalau Whatsapp (kalau ada Whatsapp) lepas menghadap Tuhan pada seseorang yang kau fikir; 'eh dia ini menarik dan aku teringin jadi kekasih dia yang halal' dengan satu ayat ringkas;
(typing..) Asalamualaikum. Nak tanya, demi Allah adakah kau sayang aku?
(typing.) Waalaikumusalam. Demi Allah, aku menyayangimu dan berusaha untuk dimilikimu s…