Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2011

"You'll Never Walk Alone,Nami!"

Imej
Pintu pagar ini sekadar hiasan untuk artikel kali ini(courtesy:LFChistory.net)

"Kalau ikutkan hati, mahu saja aku kunci hati ini dengan mangga Solex tebal dan kemudian kunci ini aku campak ke laut."

Ya - cinta itu tak semestinya memiliki. Cinta yang agung adalah cinta yang gagal. Cinta yang gagal seperti Quasimodo dengan Esmeralda, cinta gagal seperti Romeo dan Juliet, cinta gagal seperti Uda dan Dara, seperti cinta Khairuddin Wazir Khan dan cinta aku dan Sherina Ellyana - gagal kerana namanya dipanggil di Loh Mahfuz.

Aku pernah mengeluh, "why jerks can get girlfriend and treat like a jerk, I just want to love and to be loved", tapi seperti yang penyokong Liverpool pernah berkata, "you can't buy history". Benda yang agung macam ni tidak boleh dibeli dengan wang ringgit, let alone dengan teddy bear besar gabak serta dressing baju Polo logo besar popped up collar dengan pakai sun glasses kat dalam shopping mall.

Aku merenung sejenak malam tadi sambil menikm…

Bersederhana Adalah Yang Terbaik.

Assalamualaikum. Hai semua! Siapa yang rindu gua, angkat muka dan pandang skrin cepat. Okay, bagus. Gua dah cukup terharu dah ni. Kikiki.
La ni, gua nak tules something untuk lu orang fikirkan. Kalau lu orang pesen malas fikir, gua takleh tolong la. Otak lu orang kan, pepandai la nak guna. Gua tak masuk campur.
Gua kalau tengok pasangan depan mata gua, gua selalu terfikir; 'Bagusnya ada orang sayang. Tapi, betul ke dia sayang ? Macam mana tahap perasaan sayang dia tu?'
Soalan ni biasanya akan terdetik dalam benak kepala geliga gua lebih-lebih lagi bila gua tengok pasangan tu macam melebih-lebih. Melebih-lebih ke terlebih sudah ke, idok ler pulek gua ketahui. Tapi, itulah dia. Penah tak lu orang tengok, kenapa bila perempuan tu dah kena macam-macam dah dengan pasangan dia, tapi maseh nak jugak bertahan? Kenapa bila lelaki tu dah kena cukur sampai habes licin bulu kaki dia, pon maseh lagi terhegeh-hegeh? Jangan gtau gua itu semua sebab cinta. Cinta itu buta lagi membutakan semua tu…

Tentang Perkahwinan dan Mak Andam

Imej
Saya ada seorang kawan, yang agak cantik orangnya. Ops, bukan agak cantik—memang cantik, dengan bulu mata RCWnya dan kulit putih gebu serta muka bujur sirih, dia memang menarik perhatian semua. Lagi-lagi dia tidak pernah kelihatan di luar rumah tanpa mekap penuh. Biasalah, Customer Service.
Nani, kerja macam ni berapa la sangat gaji. Dah la penat kena marah dengan customer, lepastu kena marah dengan supervisor kerek tu pulak. kau nak tak kerja mak andam? Aku ada opening,” kata rakan kami yang merupakan promoter Maybelline.
Mak andam?
Ya, kau kan memang pandai mekap. Mudah dapat duit. Satu job berapa ratus dapat. Sebulan beribu-ribu gaji. Kerja mudah aje. Nak tak?” promoter itu memuji Nani. Dia senyum saja.
Memang, kerja begitu seronok. Tapi family aku, boyfriend aku mesti tak bagi. Silap hari bulan kena tarik rambut, heret keluar salon tau.” Nani bermuka serius.
Nani memang bukan sebarangan orang. Dia memang berpengalaman mengandam pengantin secara part-time. Namun semuanya dilakukan…

Sekilas Dari Terfaktab 3

Imej
Permulaan sekali, kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada para pembaca Terfaktab yang telah me-review blog Terfaktab di entry blog masing-masing. Pihak kami sebenarnya tak menjangkakan langsung penerimaan blog Terfaktab sehingga ke tahap ini, di mana banyak pujian dan mungkin ada juga kritikan yang di terima. Segala pujian dan kritikan yang di lemparkan itu akan kami hadamkan, akan kami Skuad Terfaktab cernakan sebagai pemangkin kepada kami dalam meningkatkan mutu dan idea penulisan di blog Terfaktab.
Sekali lagi, jutaan terima kasih tidak terhingga dari kami kepada kalian semua.
Baiklah, tuan-tuan dan puan-puan sekalian.
Menongkah arus sosial yang semakin meluas pada tiap saat dan waktu, telah menyebabkan pihak kami terlupa akan beberapa perkara basis yang penting untuk kami sentuh dalam menentukan halatuju sebenar percintaan yang di berkati oleh Maha Esa.
Sewaktu mesyuarat ringkas di pejabat Terfaktab tempohari, timbul beberapa idea dan skeptikal yang mahukan blog Terfaktab me…

Belajar Mana Penting? Kahwin Penting.

Imej
Penulisan aku dari sini. Terpaksa pinjam dari sana disebabkan aku bertarung dengan masa ibarat Ultraman yang terlupa membayar bil elektrik pada TNB. Lebih kurang begitulah. Nanti bagi alasan panjang-panjang orang pijak aku nanti. Ha ha ha.
Salam semua. Minggu yang sibuk akan bermula lagi. Kenapa kata sibuk? Petang ini sahaja sudah pergi ke klinik untuk ambil surat temujanji Abah. Tak termasuk ada jiran telefon minta tolong hantar dia ke balai polis. Baiklah, itu pengalaman pertama pergi balai polis. Walaupun tak sama macam CSI, tapi sekurang-kurangnya tidaklah sama macam yang digambarkan dalam GK yang, baiklah tak nak mula mengutuk. 
Keputusan STPM sudah diumumkan, keputusan SPM juga dah keluar.Begitu juga dengan majlis graduasi kecil bagi yang menamatkan pengajian pada penghujung November. Selain kampus selatan, aku difahamkan ada beberapa universiti lain turut meraikan graduan mereka. Tahniah diucapkan atas kejayaan menamatkan pengajian dan tentunya, jangan dilupakan kepada…

Kisah Babih Di Malam Hari :)

Imej
*MOOD PANAS HATI* (baca dengan hati terbuka sebab sumpah aku banyak mencarut)
Sambungan perang status di FB.
Aku tak paham dengan perangai satu minah ni. Perghhhh.. Aku sepak kau laju laju kang baru kau tau. Benda ni start dari sorang MAMAT BABI yang aku kenal 5, 6 tahun lepas.

First, mamat ni (ex-bf) memang babi tahap loser dewa. Dah ah tak kerja, aku dah ah belajar, kena sara dia gak. Perangai dah ah tak boleh blah. Aku ni jenis percaya orang akan berubah. Aku treat dia baik gila kot. Konon jenis buat baik dibalas baik ah kan. Abah dia!!

Aku letak deposit sewa rumah dia kat Seremban, beribu!! (aku guna duit PTPTN). Cepat kata aku bangang. Fine, aku terima! Masuk bulan kedua, dia tak bayar sewa, kena halau. Aku nak dtg sana dari Shah Alam, nak collect balance duit deposit, rupanya dia dah amik awal awal siap shopping kat PS. Memang SIAL kan kau! Masa kat rumah tu, aku banyak ah letak gambar gambar, kau bawak perempuan gemuk mana ntah datang cakap kita SEPUPU. Tau ah kita dua dua muka mac…

Implikasi Mudah Mengenai Fesyen Terhadap Perempuan Dari Kaca Mata Lelaki

Imej
Perempuan yang memakai seluar jeans memang mengasyikkan. Bentuk pinggang dan punggung mereka akan menceritakan segalanya. Ya, mungkin menjadi point untuk sekumpulan lelaki bercerita apabila ternampak gadis hot yang baru saja lalu di depan mata dengan memakai skinny jeans dengan sexy-heel. Apakah klasiknya antara jeans dengan perempuan?
1. Heel yang seksi hanya elok di padankan dengan skinny jeans.Legging? Kurang sesuai. Mini-skirt? Awesome! Memakai heel dengan seluar jeans yang jenis bell-bottom (ukuran bukaan kaki yang besar) akan menjadikan heel yang seksi menjadi penyapu sampah. Straight jeans pun sebenarnya agak kurang sesuai dipadankan dengan heel. Dan jangan lupa juga untuk TIDAK memakai heel dengan seluar track-suit ketat. It's lunatic.
2. Memakai jeans yang ketat seperti skinny jeans or straight ladies jeans memerlukan wanita membawa beg tangan. Perempuan tidak di sepatutnya membawa dompet walaupun dompet nya berjenama Guess sekalipun.  Dompet, bila di masukkan ke dalam poke…

Cerpen Faktab: Cinta Kontrak.

Imej
"Itu je lah yang awak tahu. Cari kesalahan saya sahaja. Lepas tu cemburu buta. Haih. Saya bosan lah dengan perangai awak macam ni." herdik seorang jantan alah bisa tegar biasa. 
"Saya bukan cari kesalahan awak. Saya cuma nak tahu apa awak buat masa saya tak di depan awak. Itu je. Saya berhak tahu kan?" jawab Hawa.
Suasana petang di taman permainan Taman Kelapa Muda itu sangat ceria. Anak-anak kecil berlari ke sini, ke sana. Burung-burung terbang laju kejar-mengejar. Anak-anak tahfiz dari surau berdekat yang berjubah dan serban bising merebut bola di padang. Aktiviti riadah petang itu unik sekali kerana turut di meriahkan dengan suasana pergaduhan kecil seorang jantan dan Hawa.
"Tak cari salah apa kalau dah ikut saya dari belakang ke mana saya pergi."
"Sebab saya dengar macam-macam berita. Kalau saya tak ikut macam ni, macam mana saya nak tahu yang awak selalu pergi ke rumah Liza?"
"Habis dah tak percaya dengan saya?"
"Bukan tu . . .&quo…

Malam Ini..

Imej
Sukahati kau orang nak tutup lampu ke tak. Tapi yang paling penting..Jangan lupa kunci pintu. Nanti kena rogol, samun, pukaubaru tau. Sekarang ni macam- macam kes ada beb!
*Gambar diambil dari blog lama aku.

Surat Terbuka Untuk Gadis Belon Merah.

Imej
"There is always hope" - Banksy.
Kita semua ada cerita duka. Kita semua selalu berharap. Saya selalu menganggap bahawa kerja mengharap ini adalah satu kerja sia-sia. Bak kata Mira Awek Chuck Taylor, hope is for the losers. Kata ibu saya, semakin kita berharap - semakin besar chances kita untuk gagal.
Saya lebih banyak belajar dari pengalaman saya - kepercayaan saya adalah berdasarkan apa yang saya alami. Jika sesuatu itu tidak kena serta absurd dalam fikiran saya itu kerana saya sendiri tidak mengalaminya. Hasil dari tabula rasa yang saya alami, selalu apa yang saya harapkan akan gagal. Pertama kali saya jatuh cinta dengan seorang gadis ketika saya berusia Darjah Lima. Sejauh pengalaman memori saya, ini adalah kali pertama saya jatuh cinta. Masa itu "adik" saya baru sahaja lepas digilotinkan setahun. Nama gadis itu ialah Nadirah. Dalam kotak pemikiran saya yang penuh dengan memori 'sandarkan pada kenangan' - (sebab itu saya sesuai jadi fan Liverpool FC - siap…

Lelaki & Perempuan VS Nafsu

Imej
Perempuan's 'WET DREAM'

GUCCI 249709 J0731 2461 EST PRICE : RM 880.00


CHANEL CLASSIC LEATHER BLACK EST PRICE : RM10340.00


DAFFODILE 160 CHRISTIAN LOUBOUTIN EST PRICE : RM 3383.00

LV - SUHAILI LEATHER LE MAJETUEX EST PRICE : RM 9662.40


Lelaki's 'WET DREAM'

SOURCE : GOOGLE FOC

SOURCE : GOOGLE FOC


SOURCE : GOOGLE FREE GAK AH!

p/s : ni semua ni, DUNIAWIni!!