Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2010

Banyak Cantik Muka Kau

Imej
Suka-suka hati je korang nak tekel Khairul Fahmi. Apa dah terdesak sangat ke? Karang kalau makwe dia yang kat gambar ni marah ni macam mana? Ha, yang jantan tu, tak usah menggedik nak tekel makwe Khairul Fahmi plak. Lempang baru tau. Tak habis-habis nak rosakkan percintaan orang lain. Nanti dah besar jadi barua rosakkan rumah tangga orang lain. Dem!

Apa kata Che Mat?

Ok, pihak Terfaktab mengucapkan selamat kepada korang berdua. Semoga berbahagia ke jinjang pelamin. Sapa cakap cinta itu hanya datang bila popular? Tak dapat jek. Cinta itu datang tak kira waktu yo!
Oh, buat Helly, aku dedahkan skandal kau ok? Nak sangat. Ambek!


Jangan kau kau malu-malu macam Mr. K masa jumpa cik epal dah ler... Selamat bercinta. bye2!

p/s : gambar cilok kat blog makwe che mat, google dan mana-mana ntah!

How To Love Somebody : Part - Uno

Imej
Kucing gwa pernah bersabda "cintailah aku seadanya, sebab aku cuma kucing biasa..."

Makan dalam. Gwa pernah maki2 kucing gwa bila bila gwa bosan. Sebab gwa tau dia takkan paham dan takkan pernah nak paham. Sebab dia tak reti guna internet. Google pon tak tau apebende. Sebab tu gwa maki je laju laju, apedehal?

Tiba2 dia cakap bahasa manusia, barang sebaris dua ayat kat atas.
Terus gwa pergi depan laptop, gegel tu ade la sikit sikit, tapi nak takut ape, kucing bercakap, bukan laptop gwa yang bercakap. Gwa pon save buat draft pasal ape yang kucing gwa utarakan sebentar tadi.

Bertahun jugaklah draft ni gwa kepam, sampai la ni baru gwa update balik, touch up sane sini, bagi ade umph sikit lu orang nak membaca. Kang mencarut sangat tak sedap pulak gwa nak publish dalam ni. Yela, jadik co author blog ni bukan dapat dua ribu setengah setiap bulan, cukup bulan dapat kepuasan jela, tang puas2 gwa cerita esok malam, kang kelaot pulak cerita harini.

Gwa takde definition cinta. Tapi Gwa a…

Pertama kali bercinta?

Imej
Bila dah bercinta mesti tak boleh berenggang dengan handphone je kan? Sehari boleh habis kredit 10 hinggit. Sehari phone kena cas sampai dua tiga empat kali sebab lama sangat bergayut dengan kekasih hati. Ye. Aku paham keadaan itu dan pernah alami suatu ketika dahulu.
Itulah masalahnya. Bila dah selalu text and call. Last-last bila weekend you like tak tahu nak cakap apa dengan si dia bila dating secara face to face - skype webcam video call or whatsoever. Terus jadi kelu lidah.

Bila dah biasa sangat texting dengan bf gf, bila si dia tak balas your text rasa macam tak keruan kan? Sampai ada yang sanggup mengamuk kat Facebook sana bila si dia tak reply text dia langsung. Hey! Rilek lah. Benda peribadi tu tak payah lah kot story kat sana. Setel luar sudah :D. Bukan apa. Takut ada yang jadi batu api ke tahi api ke - eh? nak rosakkan hubungan you all.

Bila baby you tu tak angkat langsung phone call you. Terus you hantar text bertalu talu tanya kenapa tak angkat call. Sekali si dia tengok …

Sengaja Mengada- ngada nak Wish Awal

Imej
Selamat Tahun Baru!

Cinta : Tanah Tumpahnya Darahku.

Imej
Gua bangga. Gua bangga dengan lu’olls semua. Bukan mudah nak melihat berjuta-juta rakyat Malaysia mempertahankan Negara Malaysia. Ya. Memang bukan mudah. Bila di rujuk kembali memori bernombor JK-786221, bertarikh tahun 2009, fakta yang di tulis ialah, kebanyakan rakyat Malaysia lebih banyak memperkecilkan Negara sendiri, berbanding memandang Negara sendiri ialah satu Negara yang boleh berubah ke satu tahap yang lebih baik. Banyak yang lebih focus kepada warta politik jam 8 malam tak juga lupa yang menonton American Idol dan bersorak sambil memperlekehkan sebaris bintang yang di lahirkan oleh rancangan reality di Negara sendiri.

Gua bukan nak cakap besar, bukan nak tunjuk hebat. Gua selak pula memori di celah rak yang berhabuk di sebelah sana. Memori bernombor AG-672911 mengatakan, gua pernah perang cyber seorang diri di satu website yang di bina oleh rakyat Indonesia. Tak tertulis pula tahun bila. Mungkin auditor tak audit betul-betul memori tu. Masih ingat malingsia.com? Atau tak pe…

Cerpen Faktab : Gue Kangen Ama Lo (Versi AFF Suzuki Cup)

Imej
"Pegang pundak ku jangan pernah lepaskan"

Memori lagu Sheila On 7 benar-benar menyentap sanubari gua. Andaikata gua teruskan perhubungan cinta ini bersama Nanda, apakah gua akan di tertawakan oleh rakan-rakan gua yang berkiblatkan Ultras Malaya?

Di telan mati anak, di luah mati bapak. Bingung gua bai. Of course lah Nanda akan menyokong Garuda pasukan mitosnya itu. Dan gua, takkan sesekali mengkhianati cinta yang kami bina selama bertahun hanya kerana AFF Suzuki Cup. Walau apa pun, Harimau Malaya tetap di hati gua. Jadi, gua ambil keputusan, antara nanda dan Harimau Malaya. Dua-dua gua jaga. Fair n square.

Nanda ajak gua ke Bung Karno. Masak gua. Mana gua nak duduk? Kalau gua duduk berkepit dengan dia, kalau orang tahu gua sorang-sorang sokong Harimau Malaya, mau tak gua bakal di bantai oleh penyokong fanatik mereka. Kena bantai satu hal, kalau kena santet? Masak! Mampukan Nanda menjaga aku? Ah, dia cewek cun. Dia bukan Xena The Warrior Princess. Takpelah, biar gua tengok den…

Lelaki Tak Tahu Malu

Imej
Hai semuaaaaaaaa!! Bertemu kembali bersama ER :)

Lama gila oh tak update post kat sini. Busy gila rasanya lately ni. Yang penting blog ni tetap panas dengan entry entry yang berguna dan hujah hujah yang jitu. Gua bukannya apa, gua memang takde masa nak update bagai. Kerja gua bapak berlambak oh oh oh!

So, pada hari ini gua nak berbual kenapa LELAKI sekarang banyak yang tak tau malu! Gua nak tanya pada perempuan perempuan di luar sana, pernah tak sekali dalam hidup lu orang, lu orang kena face satu conversation yang lu orang rasa tak comfortable? Macam boleh di kategori kan macam 'SEXUAL HARASSMENT' la kan. Kalau tanya gua, gua memang selaluuuuuu sangat mengalaminya.

Apa yang ada dalam otak dieorang ni semua eh? Gua langsung tak faham. Bayangkan, dengan orang tak kenal pun kaum LELAKI jenis ni boleh selamba badak mak enon je petik petik pasal isu sensitif.
Contohnya, lu orang naik teksi pun, mamat bawak teksi tu boleh start berbual LUCAH. Perghhh.. desperado sangat ke dieorang …

Kenapa Perempuan Suka Kacau Suami Orang?

Imej
Assalamualaikum


Hello hello hello. Hari ni, agak bosan lah. Main dota pun bosan. Tidur pun bosan. Tengok tivi pun bosan. Semua bosan. Cuma tunggu masa untuk baca novel je sebab baru tadi novel [Tunas] (Hlovate) sampai ke rumah. Ingat boleh terus baca, tepi tengok-tengok adik-adik perempuan aku berebut nak baca. Masing-masing pasang muncung bila novel kena buat lari. So, memandangkan I adalah abang yang baik, maka dengan itu, I kasi lah dieorang baca dulu. Biasalah, abang yang baik. Ehem.

So, berbalik kepada tajuk kita pada hari ni; Why the hell perempuan suka kacau rumah tangga (suami) orang yang dah berkahwin? Okay fine. Actually, aku rasa tajuknya lagi bagus kalau Kenapa Ada Orang Ke-3 Dalam Rumah Tangga.

Eh wait, yang Abang K ni nak cakap pasal kahwin-kawan apa hal? Isteri tak ada, awek tak ada tapi nak cakap pasal kahwin? Ah, aku tak kira. Ianya adalah merupakan satu persediaan sebelum aku kahwin. Well, semenjak dua menjak ni, aku asyik termimpi yang aku jumpa ular. Kata orang tua…

Matlamat Percintaan.

Assalamualaikum...
Gua ada satu persoalan. Gua malas nak tules panjang-panjang. Baik buat cerpen mahupon berimaginasi liar tules surat, gua malas. Biasalah. Dok rumah musim cuti-cuti macam ni, otak memang dah jadi macam highway masa kemuncak. Jammed dia takyah cakap. Gua nak tules ni pon makan masa sehari. Ok. Gua tipu.
Persoalan gua, untuk lu orang yang tengah bercinta, apa matlamat lu orang bercinta sbnanye? Matlamat kat sini in terms of lu orang bercinta sebab ikot trend ke desakan hati nurani ke tuntutan semasa ke ataupon ape? Itu je yang gua nak tanya. Lu orang respon la ye. Gua nak ciau dulu. Entah bila gua akan kembali melontarkan idea yang entahpape gua ni, gua pon taktau. Kehkeh. Lu orang jangan nak rindu gua sangat. Gua terharu nanti. Cau.

Siri Tafsiran Jantan : Perempuan Gedik

Imej
Kewujudan Perempuan Gedik semakin berkurang dengan selarasnya pendedahan tentang golongan perempuan sebegini. Sebenarnya, dalam setiap diri perempuan ada sifat gedik, cuma ia di lampiaskan dengan waktu-waktu tertentu. Namun secara kasar, masih ada perempuan gedik di luar sana.

Gedik merujuk kepada sesuatu sifat yang buat rasa menyampah. Dalam Kamus Meleisiana menyebut ; An attitude of over-reacting, over-confident, over-load and 'game over' which causely damage stereotype.

Mengenali perempuan gedik di alaf baru semakin sukar kerana ramai perempuan sudah berhati-hati agar tidak terjebak dan di cap perempuan gedik. Namun, berdasarkan kajian intensif oleh pakar School Of Love Maldives, perempuan gedik boleh di kesan dengan melihat gaya percakapan mereka.

Contoh stereotype melalui kajian pakar

1. Seorang lelaki berjumpa dengan seorang perempuan yang sudah lama tidak berjumpa.

"Hai Fatekah, kau apa khabar?"

Jawapan perempuan gedik ;

"Hai, aku baik, kau rindu kat aku k…

Benda-benda Yang Couple Perlu Ada.

Imej
Nampak macam geli-mat. Ye, tapi sweet and steady. Kata nak berkasih sayang. Ada makwe, ada pakwe tapi jijik nak jiwang, baik tak payah bercinta. Tu, pergi bercinta dengan beruk. Gasak kau lah.
1. Tshirt couple edition dan baju yang sama.

Cuba korang bayangkan bila korang berdua pakai baju Levi's couple tu. Pergh, mesti mata-mata orang lain pandang-memandang. Ye, memang ada pandangan kata "Hek eleh, macam beria sangat nak bercinta". Eleh, tu ayat-ayat orang jeles sebenarnya. Tapi, korang kena ingat, ada juga mata-mata memandang merasakan "Oh sweetnye couple ni pakai baju sama, baju couple. sehati sejiwa." Saat korang berdua berjalan seiringan berpegangan tangan dengan gah baju yang sama atau baju couple tu, sekurang-kurangnya korang ada keyakinan dalam bercinta. Ada rasa percaya antara satu sama lain yang dapat memupuk lagi perhubungan korang ke peringkat lebih tinggi. Feewiitt! Beli saja baju yang sama dan rare seperti baju Welcome To Terengganu atau kalau banya…

Tips Cinta Lahanat #2 (Drama Korea Adalah Lame & Tak Realistik)

Imej

Funny Troll : Your Girlfriends

Imej
Hell yeah. Fuck yeah. and yeah yeah yeah!

Kau Nak Jadik Macam Member Aku?

Masa muda muda dulu, semua kita nak join. Nak join merempit, konon-konon nanti jadik macam parid kamil la bole blagak naik 125Z, nak join gig, konon konon style la jadik budak indie, nak join budak budak hip hop, konon style la buat freestyle, nak join itu nak join ini. Nak jadi kaki clubbing, konon style la amik gambar pegang botol arak letak dalam fesbuk, mespes. Standard lah, name pon budak budak. Lost. Takde arah tuju. Lain la kalau ade guidance. Kurang kurang ade orang jaga.Takde la dah besar nanti jadik sampah masyarakat, menyusahkan mak bapak.
Tapi aku ade sorang member ni, dia memang tegar. Kalau dah join rempit, mesti join kekah perempuan ramai ramai, macam singa lapar tak dapat makanan sebulan. Weng sane, weng sini. Race sane race sini. Biasa lah. Budak budak.

Tapi kalau dah core sangat pon susah. Semua benda nak try. Dia ni hensem. Lagi hensem dari aku. Siyes. Buat ape aku nak tipu. Kalau aku hensem aku cakap la aku hensem, bole jual jual fon number kat sini, kan? Haha~
Tapi…

Siri Surat Cinta Pilihan : Pengakuan Berani Mati

Menemui isteriku yang dicintai separuh hati. Lagi separuh untuk bakal madu awak. Kehkeh. Tujuan abang menulis surat ini adalah untuk memberitahu sesuatu yang abang tak penah gtau ayang. Abang rasa abang tak boleh mati dengan tenang selagi abang tak buat pengakuan ni kat ayang. Walaupon agak berani mati, takpelah. Abang redha juga pasrah.
Sayangku,
Sbnanye, sebelum kita kawen, abang mempunyai sejarah yang sangat hitam. Kurang sket je hitam daripada kulit ayang tu. Tapi, abang tak penah pon gtau kat sesape pasal sejarah abang ni, terutama sekali mak ngan abah. Kat ayang lagilah! Memang tempah maut kalau abang gtau. 
Tapi, itulah... Sejarah hitam ni orang kate nak cerita pon serba salah jadinya abang ni. Tapi takpelah. Abang rase abang kena gtau jugak kat ayang. Ayang pon bukan boleh sembur abang depan-depan kan, sebab ayang hanya mampu baca surat ni. Kalau ada pon rasa nak mencarot, ptuih jela di surat ni yang ayang mampu lakukan.
Adakah ayang sudah bersedia? Here we go... Cewah. Terspeakin…

Tips Cinta Lahanat #1 (Warning NSFW)

Imej
Aku ada nafsu. Kau pun ada nafsu. Semua orang ada nafsu. Tidak kiralah nafsu makan, nafsu serakah, hawa nafsu mahupun Ahmad Nisfu. Nafsu itu perlu tapi dalam kuantiti yang sedikit.
Kau ada pasangan hidup. Kau mahu pasangan hidup. Siapa tidak? Ya mungkin kau akan cakap benda- benda seperti "aku cinta dia kerana aku tertarik dengan hati budinya" and so on, tapi aku yakin perasaan itu tidak datang tanpa sedikit atau banyak tarikan seksual. Setuju?
Raut wajah yang cantik, rambut ikal mayang, pipi yang gebu, pinggang yang ramping, itu semua attributes fizikal yang subjektif yang menyumbang kepada tarikan sexual. Bernafsu. Bernafsu tatkala melihat seseorang yang mempunyai ciri- ciri fizikal yang subjektif tadi.
Jadi kau mulakan langkah pertama. Mesej teks yang pertama, email yang pertama, apa- apa sajalah yang pertama, dan kemudian pertemuan muka ke muka pertama. Rupa parasnya lebih menarik daripada dalam gambar. oh damn. kau semakin bernafsu. uhh uhh (sengaja tambah sound effect).

Jangan Hisap Dada, Dermalah Dara.

Imej
Hai semua! Lama gua menyepi ye dak? Kehkeh. Ok. Gua memang pesen suka perasan orang perasan gua takde. Ciskek betei.
Baiklah. Gua sbnanye taktau nak merapu ape pasal minggu kesedaran Hiv/Aids ni. Tapi, yang gua pasti gua memang suka betei tengok header blog ni. Cara gua sembang macam blog ni blog orang lain je kan, maksud gua bukan blog gua la. Jangan nak lampi sangat.
'Janganlah anda menghisap dada. Marilah kita menderma dara.'
Penah dengar? Gua taknak komplen banyak pasal ayat ni. Sebab kalau gua komplen, mahu gua bukak kelas tatabahasa bahasa ibunda kat sini pulak tiga hari tiga malam. Dahlah gelap, kang makin terbakar pulak abam samy nanti. Hoho. Lu orang boleh dengar, boleh baca. Jangan dok ikut sangat je. Gua bagi penyekeh barang seframe dua karang.
Macam ni jela. Bagi gua, penyebaran penyakit yang setakat ni memang takde cure, (#EhYeke?) bukan saje melalui hubungan kelamin. Lu orang mesti lagi pakar daripada gua kan? Setakat gua guna perkataan kelamin tu, apalah sangat. Lag…

Jangan Marah Orang Beli Kondom.

Imej
Ada tengok OhBulan punya page tak? Ala yang pasal iklan HIV itu. Marah betul semua orang dengan Sazzy Falak sebab dia minta orang pakai kondom.

Eh, die minta je. Bukan dia galakkan seks bebas. Kalau aku pun, aku jumpa anak muda beli kondom, aku tengokkan aje. Tak kasi dia beli? Kalau tak bagi dia keluar kedai, buat jugak. Baik bagi aje kan. Oh marah ke mak ngah?
Hakikatnya bukan aku menyokong seks bebas. Seks bebas tu salah, sangat salah. Tetapi jangan dibiarkan mereka tambah satu lagi salah dengan menyebar HIV.
Satu dosa berzina, satu lagi dosa kerana menyebarkan penyakit berbahaya. Dan tu belum dosa kalau ada anak dan anak itu terbiar.
Cuba tengok di negara kita. Berapa persen orang Melayu yang buang anak? Berapa persen orang melayu yang kena AIDS dan HIV?
Banyak tak? Kenapa kaum lain tak banyak? Kondom ke? Ke mereka tak buat seks langsung? Hakikatnya masyarakat kita dah cukup benar menasihat tentang seks bebas ni. Pum-pang-pum-pang (macam Azad cakap) nasihat jangan zina, nasihat jauhi maksi…

Minggu Kesedaran HIV : Lu Kongsi Lu Mati

Imej
"Sharing is caring. Bila dah sayang menyayang, kenalah berkongsi."

Ye, memanglah berkongsi sesuatu itu amat indah. Lagi-lagi bila I suap Butterscotch kat mulut U, and U pulak suap I Kinder Bueno kat mulut I. Oh, romantis nye. Bila syaitan dah hasut, kita kongsi makanan dalam mulut bersama. Chup chop chup chop slrupp, air liur sapa pun tibai je, janji kongsi.

Kepala hangguk kau.

And yeah, tapi itu tak bermakna segalanya boleh di kongsi bila salah seorang antara kita ada HIV. Apa benda HIV tu? HIV adalah singkatan dari Human Immunodeficiency Virus yang dapat menyebabkan AIDS dengan cara menyerang sel darah putih yang bernama sel CD4 sehingga dapat merosak sistem kekebalan tubuh manusia yang pada akhirnya tidak dapat bertahan dari gangguan penyakit walaupun yang sangat ringan sekalipun.

AIDS adalah singkatan dari Acquired Immune Deficiency Syndrome yang merupakan impak dari pembiakkan virus HIV dalam tubuh makhluk hidup. Virus HIV memerlukan waktu untuk menyebabkan sindrom AIDS…

I love gay people. Got a problem with that?

Imej
Hai gaizzz.
Korang semua dah tengok ke video Azwan Ismail tu?
Ala yang “Saya gay, saya OK” seksualiti merdeka.org tu. Berlambak dah kat OhBulan, Obefiend, malah dekat Harian Metroseksual pun dah ada tau.
Kali pertama saya tengok ialah time dekat FB, orang buat viral video. Time tu tengok, siapa pulak mamat ensem ni. Apa pulak yang die nak cerita. Sekali bila video tu dah buffer, baru dapat dengar ceritanya. 
I was like, “Ala ruginyee! Dia gay!”
Dahlah ensem,penulis,  jurutera pulak tu. Cara cakap macam orang berpelajaran; sopan santun dan tak hu-hah-hu-hah macam saya ni. Tapi last-last dia cakap dia berpacaran dengan lelaki. Ala rugilah sangat. Kalau hati dia masih terbuka kat perempuan, sayalah orang pertama yang datang mengurat. Ecehwah!

Lepas tu baru saya tersedar yang lelaki jenis ini memang taste saya sejak dulu lagi. Zaman sekolah, zaman IPT, zaman kerja. Orang-orang yang saya crush biasanya jenis-jenis begitu. Eh pelik kan? Wawa vazz gitu. (Sebab tu la suka follow blog gay kata Mazi…